Hou me op de hoogte.

RESTRICTED AREA - WIM CATRYSSE

De tentoonstelling wil een verband leggen tussen het vroege werk van Wim Catrysse (°1973) waarin hij de grenzen van de lichamelijke mogelijkheden aftastte en zijn recentere video's waarvoor de kunstenaar de grensgebieden van menselijk leven en activiteit ging verkennen.

In de nieuwe werken — die ook nu weer de vorm van een monumentale installatie zullen aannemen — gaat hij nog verder in de grensoverschrijding. Hiervoor trok de kunstenaar in het najaar van 2012 naar Koeweit. In dit extreme landschap ging hij verder op zoek naar het sublieme om het vast te leggen in adembenemende, bevreemdende, cinematografische beelden. Op die wijze slaagt hij erin om realiteit en science fiction/fantasy in elkaar te laten vloeien.

Een organisatie van Cultuurcentrum Mechelen en Contour Mechelen vzw. Met de steun van de Vlaamse Overheid, Cera Partners in Art, LLS 387, deBuren, Vidi-Square en Escautville

www.cultuurcentrummechelen.be

25.01 > 06.04.2014

Contour On Tour: Videokunst in het Vlaams Parlement.

De Loketten is een monumentale ruimte in het Huis van de Vlaamse Volksvertegenwoordigers. Het Vlaams Parlement voert hier een actief tentoonstellingsbeleid met hedendaagse kunst in een prominente rol.

Eerder presenteerde het Vlaams Parlement tentoonstellingen die focussen op specifieke media zoals 'Iconen van design in Vlaanderen' (2003-2004), '6+ Antwerpse mode in het Vlaams Parlement' (2007) en 'Screenworlds. Hedendaagse fotografie in het Vlaams Parlement' (2008). De huidige expo, 'Contour On Tour', belicht videokunst in Vlaanderen.

Meer info

21.03 > 11.07.2012

'MOVING STORIES' IN EUROPA

Contour coördineert het project 'Moving Stories' in het kader van het Europese Cultuurprogramma 2007-2013. Samen met partners uit Italië Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk en Polen produceerde Contour 6 nieuwe kunstwerken in 2009-2010. Ze vertellen elk op hun eigen manier een verhaal met bewegend beeld. Contour selecteerde de jonge, Belgische kunstenaar Nicolas Provost.

De deelnemende partnerorganisaties tonen de werken in de loop van 2011.

De 6 geselecteerde kunstenaars zullen samen met hun organisatie ook onderzoek doen naar nieuwe vormen van verhalende kunst met bewegend beeld. Het resultaat daarvan zal gepubliceerd worden.

Contour stelt zijn partners voor:

www.moving-stories.eu

2009 > 2011


Nicolas Provost: Zonder titel

ContourLight - Wandeling met lichtkunst.

Wandeling met Lichtkunst. Van schemerdonker tot middernacht.In het kader van 'Stadsvisoenen', het Mechelse stadsfestival.


ContourLight leeft verder. De stad Mechelen heeft De Cirkel van Energie van de Nederlandse kunstenaar Jan van Munster gekocht. Het werk schittert s avonds in wervelend blauw, groen en rood in de Goswin de Stassartstraat.

www.contourlight.be

21.03 > 21.06.2009

ContourLight

PASSAGE - Europees netwerk voor jonge kunstenaars

Cjour, nOna, O.L.V.-Gasthuis (Mechelen) & Beursschouwburg (Brussel)


Studenten van tien kunstscholen uit acht Europese landen hebben rond een gemeenschappelijk thema gewerkt, namelijk de relaties tussen bewegend beeld en performance. Zij stelden korte films, installaties en performances voor. Via preselecties en een eindjury zijn een dertigtal getalenteerde jonge kunstenaars gekozen voor deelname aan Passage.

www.contourmechelen.be/passage

11.01 > 24.02.2008

Passage

NOCTOUR

Busleyden & Lamot Mechelen


In augustus en september 2006 trad Contour Mechelen vzw resoluut in de publieke ruimte met vier buitenprojecties op twee markante Mechelse locaties: de tuin van het Hof van Busleyden (met een gezellige zomerbar) en het Lamotgebouw dat zichtbaar is vanop de Vismarkt.

28.07
opening om 21:30

Blood, Sea - Janaina Tschpe > Hof van Busleyden
Three Minutes - Anri Sala > Lamot

01.09
opening om 21:30

The Ich-Manifestation - Su-Mei Tse > Hof van Busleyden
NO ROAD - Wim Catrysse > Lamot

www.noctour.be

28.07 > 01.10.2006

Noctour

Blood, Sea

© Galerie Catherine Bastide - Janaina Tschepe