Hou me op de hoogte.

ANTHONY KIENDL: CURATOR 5DE EDITIE CONTOUR

Anthony Kiendl was van 2002 tot 2006 artistiek directeur van de Walter Phillips Gallery en het International Curatorial Institute in het Banff Centrum (Alberta, CAN). In november 2009 kreeg hij de Award for Curatorial Excellence in Contemporary Art van de Canadese Hnatyshyn Foundation.

Kiendl komt uit de artistieke praktijk. Hij ziet zijn curatorschap daarom als een creatief proces. De curator zette al tal van tentoonstellingen op in Canada, waaronder het interdisciplinaire project Space Camp 2000: Uncertainty, Speculative Fictions and Art, (2000), Godzilla vs. Skateboarders: Skateboarding as a Critique of Social Spaces (2001).

Kiendl is bovendien auteur, doet onderzoek en is een veelgevraagd spreker.

In 2004 kreeg hij een beurs van de Canadese Social Sciences and Humanities Research Council. Zijn onderzoek, getiteld Informal Architectures, resulteerde in tentoonstellingsprojecten, publicaties, symposia en seminaries.

Zijn meest recente boek, Informal Architectures, werd in 2008 uitgegeven door Black Dog Publishing (London, UK). Kiendls teksten zijn onder andere gepubliceerd in Parachute, FUSE, Flash Art, Canadian Art en talrijke catalogi.
 

(20.08.11> 16.10.11)

Sonic Pavilion for Punk Rock, 2008
Roestvrij staal en glas
960 x 740 cm
Collectie Museion, Bozen/Bolzano, Italy.
Foto © Roland Groenenboom